Nog niet elke ondernemer heeft het helemaal duidelijk wat de verschillende mogelijkheden zijn om zijn of haar bedrijf snel te laten groeien en op een handige manier. We nemen er vandaag in deze blog een met je door: de werkmaatschappij in combinatie met een holding. 

Een werkmaatschappij oprichten plus een holding komt met vele voordelen. We nemen de verschillende voordelen van deze combinatie met je door. Dus lees snel verder en doe je voordeel hiermee. Lees ook onze andere blogs. Dan ben je zeker goed op de hoogte. 

Wat is een holding? 

Wanneer we het hebben over een holding, dan spreken we over een moederbv die boven werkbv’s geplaatst is. In deze holding (moederbv) zet je allerlei waardevolle zaken, zoals panden en bedrijfsauto’s. Het daadwerkelijke ondernemen doe je met je werkbv of werkmaatschappij. Met deze laatste bv neem je de risico’s die horen bij het ondernemen en het mooie is dat deze bv juridisch gescheiden is van de werkbv. Dus wanneer je werkbv zou omvallen, dan is alles wat waardevol is gestalt in de moederbv; veilig en buiten het bereik van eventuele schuldeisers. Een holding is dus een moederbv waaronder een of meerdere werkmaatschappijen (werkbv’s) hangen. 

Wat zijn de voordelen van een bv? 

Het moge duidelijke zijn, we hebben met de holdingstructuur een bijzonder voordeel te pakken. Maar het oprichten van één bv zorgt ook al voor de nodige voordelen. Dit kunnen we het beste illustreren aan de hand van het volgende voorbeeld: 

Wanneer je een eenmanszaak hebt, dan vallen je privé en zakelijk vermogen samen. Dit is met een bv niet het geval, dan zijn het privévermogen en het zakelijk vermogen gescheiden. Door deze scheiding zul je natuurlijk veel voordelen halen in het kader van bescherming van je vermogen en het reduceren van ondernemersrisico’s. Wanneer je bv op de fles zou gaan, dan is het zo dat je geen angst hoeft te hebben dat ze aan je privévermogen komen.  

Een rechtsvorm die vaak gekozen wordt

Het is niet verwonderlijk dat veel ondernemers de rechtsvorm bv kiezen als je de voordelen zo leest. Daarbij is het zo, dat met een bv het ook veel gemakkelijker is om aandelen uit te geven en op deze manier extern kapitaal aan te trekken. Daarbij betaal je belasting over de winst van een bv en niet over de reguliere inkomsten. Dit laatste is een aanzienlijk belastingvoordeel. 

Wanneer je meer zou willen weten over de voordelen van een bv, dan raden we je aan om contact op te nemen met standaardbv.nl. Lees ook de verschillende blogs op onze site om steeds op de hoogte te blijven.